Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Safari Amboseli-Tsavo (3 nopti) + Diani Reef Beach (4 nopti)


Descriere

Kenya este considerata bijuteria Africii de est si are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viata salbatica si o infrastructura turistica completa. Mai presus de toate, Kenya este destinatia ideala pentru safari deoarece o zecime din teritoriul sau este reprezentat de parcuri nationale si rezervatiii. Kenya are o populatie diversa fascinanta, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limba si cultura. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia si Luo, insa cei mai faimosi sunt localnicii inalti imbracati in rosu din tribul Masai, care inca duc o viata semi-nomada. Cultura Swahili, cu un amestec de african si asiatic, se afla de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a randul datorita comertului cu barcile din lemn de stejar vechi dhow peste Oceanul Indian cu Arabia si Persia.
Mombasa este al doilea oras ca marime al tarii si este situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port si principalul centru turistic de pe coasta. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje si recifuri din Africa iar inima orasului se afla in zona veche printre strazile inguste si arhitectura moderna. Orasul este un amestec cultural, aici putand fi vazute numeroase moschei, temple hinduse si biserici crestine.
O calatorie in Kenya este o experienta formidabila, unica din toate punctele de vedere, iar un safari in Kenya este o aventura minunata, de neuitat. Parcul National Tavo este cel mai mare si mai vechi parc national din Kenya si unul din cele mai mari din lume. Din cauza dimensiunilor vaste, parcul a fost impartit in doua parti: Tsavo Vest si Tsavo Est.

Parcul Tsavo West prezinta o serie de formatiuni stancoase si dealuri vulcanice, iar intr-o zi senina parcul ofera privelisti minunate asupra varfurilor acoperite de zapada ale Muntelui Kilimanjaro. Viata salbatica este bine reprezentata si veti avea ocazia sa vedeti zebre, gazele, girafe, impala, elefanti, lei si multe specii de pasari.

Incununat de Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa, Parcul Amboseli este unul dintre cele mai populare parcuri ale Keniei. Privelistile din parc asupra Muntelui Kilimanjaro sunt deosebit de pitoresti si faimoase. Cuvantul Amboseli vine din limba masai si se traduce prin praf sarat. Acest parc este unul dintre cele mai bune din Africa pentru observarea turmelor de elefanti de la mica distanta. Parcul este numit adeseori taramul gigantilor datorita elefantilor cu colti foarte lungi, cu adevarat impresionanti. Sunt cinci tipuri de habitat in parc printre care: albia secata a lacului Amboseli, zone umide cu izvoare sulfuroase, savana si padure. In jurul parcului traiesc triburi de Masai care pastreaza modul lor de viata traditional. Veti incheia aceasta experienta minunata cu un minisejur de 4 nopti pe exotica plaja din Mombasa, la malul Oceanului Indian. Aceasta calatorie in Kenya va va depasi asteptarile!SERVICII INCLUSE PACHET 3 NOPTI SAFARI AMBOSELI + TSAVO EAST - TSAVO WEST + 4 NOPTI PLAJA MOMBASA:
- transport cu avionul Bucuresti - Mombasa si retur, zbor charter;
- 1 bagaj de cala si 1 bagaj de cabina;
- transfer aeroport parc safari si parc safari hotel Mombasa cu microbuze de safari;
- 1 noapte cu demipensiune la Salt Lick Safari Lodge sau similar;
- 1 noapte cu pensiune completa la Amboseli Serena Lodge sau similar;
- 1 noapte cu pensiune completa la Voyager Ziwani lodge sau similar;
- 4 nopti cazare in Mombasa la hotelul Diani Reef Beach Resort in camera standard cu demipensiune;
- taxele de intrare in Parcurile Tsavo East, West si Ambosei;
- transport local in microbuze de safari in zilele 1 4;
- 5 sesiuni de safari in parcurile vizitate;
- ghid-sofer vorbitor de limba engleza pentru sesiunile de safari;
- transfer hotel Mombasa aeroport in ziua plecarii;
- taxele de aeroport (pot suferi modificari);
- catering;

Preturile sunt valabile pentru minim 2 persoane participante.Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2021. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
- taxa de viza, 50 USD/ persoana;
- asigurare medicala si storno (inclusiv COVID);
- excursiile optionale;
- alte mese sau bauturi decat cele mentionate in oferta;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, personal hotelier, ghizi).
PROGRAM SAFARI:


Ziua 1: MOMBASA TSAVO EAST , 185 km
Aterizare in Mombasa dimineata devreme. Dupa efectuarea formalitatilor vamale, va veti imbarca in microbuzele de safari si veti pleca spre Tsavo East. Vom servi masa de pranz la un lodge de pe traseu. Dupa amiaza vom face un safari in rezervatia Taita Hills. Cina si cazare la lodge-ul Salt Lick Safari Lodge sau similar.


Ziua 2: TSAVO EAST AMBOSELI , 205 km
Dupa micul dejun, plecare spre Parcul Amboseli, unul dintre cele mai faimoase parcuri de safari din Kenya, atat pentru faptul ca este situat la poalele Muntelui Kilimanjaro, cat si pentru populatia de elefanti a parcului. Patru dintre cele cinci animale din categoria Big Five sunt prezente in parc: elefantul, bivolul, leul, leopardul. Privelistile din parc asupra Muntelui Kilimanjaro sunt deosebit de pitoresti si faimoase si atrag turisti din toate tarile lumii. Vom servi masa de pranz la un lodge pe traseu. Dupa amiaza vom face primul safari in Parcul Amboseli pentru a observa animalele din parc. Cina si cazare la Amboseli Serena Lodge sau similar.


Ziua 3: AMBOSELI TSAVO WEST, 130 km
Dimineata, dupa micul dejun, vom pleca spre Parcul Tsavo West. La sosirea in parc vom face primul safari, dupa care vom servi masa de pranz la lodge. Dupa amiaza vom face a doua sesiune de safari pentru a observa animalele din parcul Tsavo West. Cina si cazare la Lodge Voyager Ziwani Camp sau similar.


Ziua 4: TSAVO WEST MOMBASA , 330 km
Mic dejun dimineata foarte devreme si plecare de la lodge pentru ultimul safari si pentru o vizita la Mzima Springs. Plecare spre rezervatia Ngutuni unde vom servi masa de pranz la lodgeul cu acelasi nume. Plecare spre Mombasa, sosire in cursul serii si cazare la hotel.Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.